Eksperiment një të vetme fazë përforcues qark 1, qëllime eksperimentale njohur me komponentet elektronike dhe qark analog eksperiment kuti

përmbledhje: Së pari, eksperimenti ishte njohur me komponentet elektronike dhe qark analog eksperiment kuti. Master metodat debugging përforcues pikë palëvizshëm operativ dhe ndikimi i saj në performancën e përforcues. Mësoni matëse përforcues pikë Q, AV, RI, mënyra ro për të kuptuar karakteristikat qark të përbashkët-emitter. Mësoni performancën dinamike të përforcues. Së dyti, instrument eksperimental oshiloskop dixhital multimeter sinjal gjenerator tre kërkesat prep tranzistoret dhe të vetme punimet përforcues tub të. Përforcues metodë dinamike dhe statike matje. Së katërti, përmbajtja dhe procedurat eksperimentale bashkangjitur në qark diagramin 1.1 qark amplifying panel kuti eksperiment V. parim unipolare provë dhe metode matjeje. Pika operativ palëvizshëm parametrat e qarkut të ndryshojë në pikën qetësie e përforcues i referohet kontributin e qark përforcues shkurtër, DC aktual rrjedh përmes tranzitor unë CQ, unë Bq dhe tub c, tension DC midis V CEQ e pol, B, e DC tension V BEQ në mes të poleve. Figura 1.1 tregon V BQ = KE × R b2 / (R B1 + R b2 + PR) I EQ = (V BQ -V BEQ) / R e V CEQ = KE -Unë CQ (RC + Re1 + Re2) (2 -2) për tub silikon V BEQ = 0.6 ~ 0.7V, për germanium tub V BEQ = 0.2 ~ 0.3V. Siç mund të shihet nga ekuacionin e mësipërm, kur më vonë tub është e vendosur të ndryshojë KE, RC, Re, RB e ndonjë vlerë,...

Rrjeti Disk Shkarko: PDF-version     DOCX-version